keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Voiko tutkinnon suorittaa ilman valmistavaa koulutusta

Kysymys:
Vieläkö on mahdollista suorittaa ammattitutkinto ilman että on ko. tutkinnon mukaisessa koulutuksessa jossain oppilaitoksessa? 

Olen suorittanut jo alan näyttötutkinnon; audiovisuaalinen perustutkinto, media-assistentti v. 2005 ja ollut sen jälkeen pitkään alan työssä, eli siten valmis ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittamaan. Tällä hetkellä olen kuitenkin työtä vailla ja tavoitteena on saada paperit osaamisen mukaiselle tasolle ja siten edistää työllistymistäni.

Oppilaitosten sivuilta tietoa ei heru järjestettävistä tutkinnoista tai niiden aikatauluista.

Vastaus:
Av-alan ammattitutkintoihin ei edellytetä valmistavaa koulutusta. Av-viestinnän tutkintotoimikunnan sopimusoppilaitoksen pitää tarjota mahdollisuus suorittaa tutkinto ilman täydennyskoulutusta, mikäli voit osoittaa olevasi valmis tutkintoon esimerkiksi av-alan tutkinto- ja työtodistuksilla. 

Tutkinto pitää suorittaa työelämässä. Tutkinnon suorittajalla pitää olla asiakas, jolle näyttötutkintoon liittyvä työ tehdään. Myös työtön voi suorittaa tutkinnon järjestämällä itselleen asiakkaan tutkintoa varten.

Audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon hakeudutaan sellaisen oppilaitoksen kautta, jolla on voimassa oleva tutkinnon järjestämissopimus. Voit kääntyä asianomaisessa oppilaitoksessa tutkintovastaavan puoleen. Oheisesta linkistä löytyvät sopimusoppilaitokset ja tutkintovastaavien yhteystiedot.

Oppilaitosten pitää ilmoittaa järjestettävät tutkintotilaisuudet ja niiden ajankohdat julkisilla verkkosivuillaan hyvissä ajoin.

Ei kommentteja: