keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Tutkinnonosien suorittamisjärjestys

Kun rahoitusperusteet muuttuu tutkinnonosakohtaiseksi ylläpitäjä on päättänyt, että tutkinnon osat pitää suorittaa siinä järjestyksessä, kun ne on tutkinnon perusteisiin kirjoitettu. Voidaanko tälläistä menettelyä vaatia vain järjestelysyistä?

Tukinnon osat on kirjoitettu selkeyden vuoksi tutkinnon perusteisiin tietyssä järjestyksessä. Missään ei kuitenkaan ole määrätty, että ne pitäisi suorittaa nimetyssä järjestyksessä.  Ennaltamäärätty suorittamisjärjestys on henkilökohtaistamisen vastainen teko. Suorittamisjärjestys lähtee suorittajan tarpeesta ei järjestäjän määräyksestä.

Aiemmin Audiovisuaalisen viestinnän perustutkintoon kuului erikseen perusopinnot. Kyseinen tutkinnonosa on kuitenkin poistettu uusista tukinnon perusteista. Monet tutkinnon järjestäjät eivät ole kuitenkaan päässeet eroon vanhasta käsitteestä.

Perustutkinnon pakollinen osa, Audiovisuaalinen tuotanto, joka on esitelty tutkinnon perusteissa ensimmäisenä ei korvaa vanhoja perusopintoja, Sen tarkoitus, niin kuin nimikin sanoo on antaa yleistiedot  ja kokonaiskäsitys audiovisuaalisesta tuotannosta.

Tarkoituksenmukaisinta useinkin on suorittaa pakollinen tutkinnon osa vasta sen jälkeen kun valinnaiset tutkinnonosat on suoritettu. Tällöin ei enää tarvitse suorittaa niitä tutkinnon osa-alueita, jotka sisältyvät valinnaisiin ammatillisiin tutkinnon osiin.

----------------------------

Ulkona lehdet lakastuu, laatikossa ne kastuu


Ei kommentteja: