perjantai 5. helmikuuta 2010

Siirtymäkausi tutkinnon uudistuessa

Hei,
 
toivon keskustelua / päätöstä media-assistentin tutkinnon uudistuksen siirrtymävaiheesta. Asiaa on helpompi lähestyä käytännön esimerkin valossa: tutkinnonsuorittaja aloittaa tutkintoon valmistautumisensa nykyisen tutkintorakenteen mukaisesti esim. alkusyksystä 2010. Näyttösuunnitelma ja tarvittava koulutus suunnitellaan kestämään kaksi vuotta.
- Kuinka kauan tutkinnon järjestäjä voi järjestää 2001 perusteiden mukaisia näyttöjä? Olisi kohtuullista, että tutkinto voidaan suorittaa vähintään kaksi vuotta aloittamisen jälkeen samoilla perusteilla. Tosin matkan varrella voi tulla arvaamattomia yllätyksiä, jotka haittaavat opintojen edistymistä.
- Milloin tutkinnon järjestäjä voi vielä aloittaa nykyisillä perusteilla tutkintoon valmistavan koulutuksen? Uusien perusteiden voimaantulosta ei käsittääkseni ole julkaistu tarkkaa päivämäärää. Voimmeko markkinoida syksyn 2010 koulutuksia nykyisellä rakenteella?
 
Ystävällisin terveisin,
Ami-säätiö, Amiedu
Mauri Laine
Koulutuspäällikkö
Viestintätekniikka

mauri.laine@amiedu.fi
www.amiedu.fi
 

1 kommentti:

Av-toimikunta kirjoitti...

Näillä näkymin uudet tutkinnon perusteet astuvat voimaan 1.8.2010. Nykyisillä tutkinnon perusteilla ei sen jälkeen voi tutkintoa aloittaa, sillä puolenvuoden siirtymäaika koskee nyt voimassa olevien tutkinnonperusteiden mukaan aloitettuja tutkintoja.

Tutkinnon nimi säilyy. Valtakunnalliset näyttötutkinnon perusteet ovat yhtenevät perustutkinnon kanssa, mikä helpottanee tutkinnon järjestäjän työtä.

Koulutuksen järjestäminen on tutkinnon järjestämisestä riippumatonta. Uusilla tutkinnon perusteilla tutkintoja voi järjestää vasta kun oppilaitoksella on siihen tulevan tutkintotoimikunnan kanssa tehty sopimus.

Opetushallituksen asiantuntijat suosittelevat, että siirtymäkauden jälkeen opiskelija suorittaisi tutkinnon uusien perusteiden mukaisesti henkilökohtaistamalla vanhojen tutkinnon perusteiden mukaan tehdyt suoritukset.