tiistai 14. syyskuuta 2010

Siirtymäaika

Kysymys:

Mikä on vanhoilla perusteilla aloittaneen [tutkinnon suorittajan] siirtymäaika? Av-toimikunta on puhunut puolesta vuodesta. Olen kuullut, että esim. datanomipuolella se on 10 vuotta. Ainakin meillä on tarvetta venyttää sitä, sillä rakenteen muuttaminen ei ole mielekästä kesken koulutuksen.

Vastaus:

Järjestämissopimuksissa on puolen vuoden siirtymäaika. Tutkinnon suorittajaa tämä ei koske. Tutkinnon suorittajan kannalta on useimmin järkevää, että tutkinto suoritetaan ajankohtaisten tutkintovaatimusten mukaisesti. Tällöin jo suoritetut tutkinnon osat voidaan hyväksilukea uusien tutkinnon perusteiden mukaan suoritettavaan tutkintoon. Useimmin myös tutkinnon järjestäjälle tämä toimintatapa on käytännöllisempi. Av-ala muuttuu nopeasti eikä 10 vuotta sitten laaditut tutkinnon perusteet vastaa enää työelämän tarpeita.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oppilaitoksessa on kirjoilla tutkinnonsuorittajia, joiden valmistava koulutus on alkanut vanhoilla perusteilla. Koulutus päättyy syksyllä 2011. Henkilökohtaisten tilanteiden takia joidenkin valmistuminen saattaa viivästyä. Toisin sanoen tulisimme lähettämään vanhan mukaisia tutkintosuorituksia toimikuntaan mahdollisesti vielä kesällä 2012, mikäli se ei ole kiellettyä.