sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Mitä av-alan tutkinnoissa merkitsee työelämälähtöisyys?

Tutkintotoimikunnan työssä on työelämälähtöisyys ollut aina keskeinen seikka tutkintoja arvioitaessa. Viime aikoina on noussut esiin kysymys, mitä itseasiassa työelämälähtöisyydellä tarkoitetaan. 

Tutkintotoimikuntatyön juuret ovat syvällä työelämässä. Tutkintojen työelämälähtöisyys on alunperin merkinnyt työelämässä saadun ammattitaidon tunnustamista. Tutkintojen ammattitaitovaatimukset on tulleet työelämästä. Tutkinnot on pääsääntöisesti suoritettu av-alan työpaikoilla ja todellisissa työympäristöissä.

Nyt on herännyt kysymys, voidaanko tutkintoja suorittaa myös muualla kuin av-alan perinteisissä työympäristöissä ja tehtävissä, sillä av-tallennusta tapahtuu esimerkiksi vartiointialalla, teollisuuden laadunvalvonnassa, liikenteenvalvonnassa, tallennetuotannossa, arkistointitehtävissä, oppilaitoksissa ja sairaaloissa sekä monissa muissa erilaisissa yrityksissä ja työtehtävissä.

Av-tutkintojen työelämälähtöisyys Linkissä olevassa kyselyssä voit osallistua keskusteluun siitä mitä av-alalla tutkintojen työelämälähtöisyys on tai pitäisi olla.

2 kommenttia:

Pekka Mölsä kirjoitti...

Laissa säädetään, että ”Tutkinnoissa ja koulutuksessa tulee ottaa erityisesti huomioon työelämän tarpeet. Näyttötutkintoja tulee suunnitella ja järjestää yhteistyössä elinkeino- ja muun työelämän kanssa”

Av Toimikunta kirjoitti...

Tarkista tutkintojesi työelämälähtöisyys
http://avtoimikunta.blogspot.fi/p/tutkintojen-tyoelamalahtoisyys.html