maanantai 11. lokakuuta 2010

Saanko tutkintomerkinnän ammattikirjaan?

Kysymys:
Sain 2006 painopinnanvalmistajan ammattitutkinnon myötä Opetushallituksen ammattikirjan. Siinä on merkinnät suorittamistani tutkinnosta ja suuntautumisista.

Nyt kun suoritin keväällä yhden ammattitutkinnon lisää (Audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto / verkkoviestintä), haluaisin nyt siitäkin merkinnät. Mistä saan merkinnät? Tutkinnon vastaanottaja ei ollut koskaan kuulletkaan ammattikirjasta, eivätkä nähneetkään ko. kirjaa. Esittelin kyllä sitten kirjaani heille…

Onko tällainen ammattikirja poistettu käytöstä vai onko se vielä käytössä? Jos tuo kirja on vielä käytössä ja kelvollinen EU:n alueella niin mielellään sen haluaisin ajan tasalle eli tuosta viimeisestä tutkinnosta sinne merkinnät.

Myöskin haluaisin kirjaan korjauksen koska siinä on kuvanvalmistuksen suuntautumisesta tiedot vain suomeksi. Työasemataittajan suuntautumisen tiedot on myös englaniksi. Kirjanhan pitäisi olla EU:n alueella kelvollinen joten kai nyt vähintään englanniksi pitäisi tuollaiset merkinnät olla?

Vastaus:
Kyllä ammattikirja on voimissaan. Viestisi on välitetty oppilaitokseen, jossa tutkinto on suoritettu. Oppilaitos täyttää ammattikirjan ajan tasalle. Ammattikirjaa on uudistettu ja oppilaitos tilaa ja täyttää tarrapohjat asianmukaisesti.

Lisätietoja:
http://www.nayttotutkinnot.fi/ammatti_ja_kunniakirja.htm
http://www.oph.fi/koulutuksen_jarjestaminen/ohjeet_ja_suositukset/nayttotutkintojen_jarjestaminen/ammattikirja

Ei kommentteja: